Pieters 3 keer genomineerd voor de Betonprijs 2017

11 oktober 2017

De Betonvereniging nodigt om de twee jaar deelnemers uit om in te schrijven voor de Betonprijs. In 2017 organiseert de Betonvereniging alweer de 20e editie van de Betonprijs. Voor de Betonprijs komen bouwwerken in aanmerking die in Nederland of, in het buitenland, door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd en waarbij de goede eigenschappen van het bouwmateriaal beton op bijzondere wijze tot uiting komen. Als voorwaarde dat de betreffende bouwwerken in gebruik zijn genomen tussen augustus 2015 en 15 augustus 2017 en door Nederlandse bedrijven zijn gerealiseerd.

Dit jaar waren er 83 inzendingen. Uit het grote aantal inzendingen blijkt dat het Nederlandse landschap de afgelopen twee jaren weer flink op de schop is genomen. Van grote woningbouwcomplexen tot “kleine” betonnen “basaltblokken”, van volledig opgeknapte krakkemikkige charmante betonbruggen tot kolossale monumentale “land-art-achtige” waterdoorlaat-viaducten, bouwend Nederland is weer in beweging. En dat met dikwijls een grote innovatieve slagkracht.

In de categorie Bruggen & Viaducten is de Catharinabrug te Leiden genomineerd. In de categorie Woningbouw zijn we genomineerd met De Verkenner te Utrecht en Villa K6 te Amsterdam

Tijdens het Betonprijsdiner op woensdag 15 november aanstaande, zullen de winnaars in de verschillende categorieën bekend worden gemaakt.

Het diner vindt plaats aan de vooravond van de jaarlijkse Betondag en zal worden gehouden in het Hulstkampgebouw.

 

Catharinabrug, Leiden
De Verkenner, Utrecht
Villa K6, Amsterdam


Terug naar het nieuwsoverzicht