Pieters adviseur voor Zijdefabriek in Rusland

14 januari 2019

Mei architects and planners heeft een groots en innovatief plan ontwikkeld om het terrein van de voormalige zijdefabriek in Naro-Fominsk, gelegen op een uur rijden van Moskou, te transformeren tot levendig stadsdeel. Het programma bestaat uit 50.000 m2 mixed-use, een nieuw begrip in Rusland, en zal het vervallen fabrieksterrein veranderen in een dynamische plek in het hart van de stad. Pieters Bouwtechniek is als adviserend constructeur betrokken bij dit mooie project. 

Naro-Fominsk is een stad met 70.000 inwoners ca. 35 km buiten Moskou. De oude zijdefabriek ligt in het centrum, aan een rivier (de Nara). Naro Fominsk is net als veel andere voorsteden van Moskou erg sober en de appartementengebouwen zijn eenvoudige woonblokken. De opdrachtgever (Ostov Group) wil nu eens wat anders maken en de oude fabrieksgebouwen verbouwen tot moderne lofts. 

De eerste fase van het project betreft de verbouwing van Scutching Building. Dit eerste pand is ruim 6.000 m2 groot en wordt herontwikkeld voor meerdere functies, zoals commercieel, kantoren en showrooms. Dit indrukwekkende gebouw bevindt zich aan de rivierkant en vormt daarom de perfecte start om het gebied te verbinden met het park. Op dit pand komt een extra verdieping voor appartementen.

Na dit pand worden ook de overige panden op het terrein verbouwd voor meerdere functies, met name kantoren en appartementen. 

We hebben overleg gehad met meerdere lokale architecten en constructeurs en we hebben samen met Mei architecten en de opdrachtgever een goede lokale partij kunnen selecteren. Daarnaast hebben we in december 2018 het gebouw kunnen inspecteren.

Het is een bijzonder project met een leuk team om mee samen te werken. 

 Terug naar het nieuwsoverzicht