Pieters constructeur nieuwe zwemcentrum de Welle in Drachten

18 maart 2021

Pieters Bouwtechniek is door het college van B&W van Smallingerland als constructieadviseur gekozen voor het nieuwe zwemcentrum de Welle in Drachten. De architectenkeuze is gevallen op Hooper Architects uit Oosterhout.​​​​​​

Het nieuwe zwemcentrum moet een beeldbepalend object worden rondom de Sportlaan. Het zal worden gebouwd met duurzame materialen en wordt gekenmerkt door een groene identiteit. 

"Een geweldig zwembad voor de inwoners"
Wethouder Van Beek is blij met de keuze. "Het unieke ontwerp van Hooper Architects brengt zwemmen, duurzaam bouwen en architectuur op een unieke manier samen. We investeren in faciliteiten die daarnaast alle kansen bieden voor de verdere ontwikkeling van (top)sport in Noord-Nederland. Dat is niet alleen goed voor Smallingerland, maar voor de hele regio. Ook Evert-Jan Siderius van Sportbedrijf Drachten is tevreden over de aanstelling: “Met het ontwerp van het nieuwe Zwemcentrum de Welle krijgen de inwoners van Smallingerland een geweldig nieuw zwembad met heel veel verschillende mogelijkheden om te sporten en te recreëren. Door het prachtige ontwerp zal iedere inwoner van Smallingerland zich thuis voelen in het nieuwe Zwemcentrum. Als exploitant van het nieuwe bad kunnen we niet wachten om de eerste bezoekers te ontvangen."

Recreatief zwemmen, breedte- en topsport
Smallingerland besloot in 2020 tot de bouw van een nieuw zwemcentrum. Het complex kan worden gebruikt voor recreatief zwemmen, breedte- en topsport. Het zwemcentrum bestaat uit een 50 meter flexibel (top)sport bad, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma waaronder een recreatiebad (incl. golfslag), kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark. 

Bron: www.smallingerland.nl

Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects


Terug naar het nieuwsoverzicht