Pieters constructeur zwemcentrum de Welle in Drachten

18 maart 2021

Pieters Bouwtechniek is door het college van B&W van Smallingerland als constructieadviseur gekozen voor het nieuwe zwemcentrum de Welle in Drachten. De architectenkeuze is gevallen op Hooper Architects uit Oosterhout.​​​​​​

Het zwemcentrum wordt een beeldbepalend gebouw in de omgeving van de Sportlaan en wordt opgetrokken uit duurzame materialen. Het gebouw zal gekenmerkt worden door een groene identiteit en energiezuinigheid.

Het zwemcentrum zal plaats bieden aan verschillende sport- en recreatiemogelijkheden. Zo komt er onder andere een 50-meterbad voor topsport, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma met een recreatiebad, kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark.

Het nieuwe zwemcentrum zal een belangrijke rol spelen in het sport- en recreatieaanbod van Smallingerland en omgeving. De verwachting is dat het zwembad in het voorjaar van 2024 in gebruik genomen kan worden.

In samenwerking met gemeente Smallingerland, Sportbedrijf Drachten, OLCO Maatschappelijk vastgoed B.V., Pieters Bouwtechniek, bbp advies B.V. en LBP Sight B.V..

Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects
Beeldmateriaal: Hooper Architects


Terug naar het nieuwsoverzicht