Pieters constructeur van Urban Interactive District (UID)

25 juli 2019

Pieters heeft de opdracht ontvangen voor een schitterend project, het UID in Amsterdam dichtbij de Johan Cruijff Arena en AFAS Live. Dit project is gesitueerd bij het Arenapark, het is de nog te ontwikkelen kavel aan de Arenaboulevard in Amsterdam Zuidoost. Dit gebied wordt ontwikkeld tot een Urban Interactive District (UID). De opdrachtgever is ontwikkelcombinatie OMC, een combinatie van Ballast Nedam Development en AM. ​​Er zijn vijf architectenbureaus betrokken, deze komen zowel uit Engeland als uit Nederland. Pieters is constructieadviseur voor de vijf projecten, en wij ervaren dat als een hele eer.

Het gebied van 2,5 hectare vormt straks een district met woningen, kantoren, retail, food & beverage, een theater en een hotel. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied.

Er worden circa 990 woningen ontwikkeld waarvan circa 430 studentenwoningen, 120 huurwoningen vanaf 45 m², 290 huurwoningen vanaf 65 m² en 150 huurwoningen van 75 tot 90m². De toevoeging van deze woningen vormt een welkome toevoeging voor de stad om aan de huidige grote woningvraag tegemoet te komen. De woningen zijn vooral bedoeld voor starters op de woningmarkt.

De verschillende functies worden gehuisvest in vier te ontwikkelen individuele clusters met daaronder een verdiepte parkeergarage. Tussen de clusters bevinden zich openbaar toegankelijke straten en pleinen. Met UID wordt het uitgaansgebied rondom de ArenA Boulevard verder verstrekt. De woningen zorgen voor meer levendigheid en dynamiek in het gebied. De ontwikkeling van UID bevindt zich momenteel in een fase van plannen uitwerken.

UID is opgezet als een district. Zowel programmatisch als in fysieke zin maakt UID verbinding met de directe omgeving, en versterkt daarmee de stedelijke dynamiek van heel ArenAPoort.  Met de mix aan functies wordt de positie van Amsterdam ArenAPoort op het gebied van entertainment versterkt; door de bestaande grote leisurefuncties aan te vullen met kleinere leisurefuncties, horeca, retail en stedelijke voorzieningen, ontstaat gedurende de hele week een levendig district. Het wordt een gebied met een verschillende verblijfsmogelijkheden en afwisselend ochtend-, middag-, avond- en nachtritme.

 

 

Afbeelding: Google maps


Terug naar het nieuwsoverzicht