Pieters draagt bij aan herstel galerijen

18 januari 2018

De komende jaren moet een groot aantal ondeugdelijke galerijen worden vervangen. Balm betonreparatie ontwikkelde hiervoor een innovatieve methode waarbij een nieuw stalen anker middels voorspanning de gehele ophanging overneemt van de bestaande wapening. 

Balm betonreparatie dacht een nieuwe methode uit voor versterking van deze galerijen en balkons. Voorop stond uiteraard de constructieve veiligheid en betrouwbaarheid, maar ook de betaalbaarheid en de beperking van overlast voor de bewoners speelden een grote rol. Dat resulteerde in een nieuw reparatiesysteem op basis van stalen ankers met voorspanning met aanhechting. Door de nieuwe ankers aan te brengen met voorspanning, hoeft vanaf het eerste moment de oude bestaande wapening niets meer te doen. Dat betekent dus gegarandeerde veiligheid.

Pieters heeft geadviseerd in de dimensionering en materialisatie van de verankering en de krachtswerking in de betonconstructie.

Lees het volledige artikel op Bouwwereld.nl 

Met een diamantboor wordt dwars door de galerijplaat een gat geboord tot in de achterconstructie | Fotografie: Balm betonreparatie


Terug naar het nieuwsoverzicht