Pieters construeert chocoladefabriek

6 april 2018

Pieters heeft een heerlijke nieuwe opdracht binnen. We gaan namelijk een chocoladefabriek construeren. 

We gaan dit doen voor de Chocolatemakers. Sinds 2011 maken Rodney & Enver èchte chocolade waarbij ze van boon tot reep alles zelf doen. Het is het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze alles zo duurzaam mogelijk doen.

Ze kopen hoge kwaliteit biologische cacao direct in bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek. Dit doen ze voor een goede & eerlijke prijs. Ze branden zelf en nemen de tijd. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en écht lekker.

Aangezien de Chocolatemakers uit hun jasje groeit, laten ze een nieuw duurzaam pand bouwen. De duurzaamheid die zo sterk in de producten naar voren komt, komt ook naar voren in het pand. 

De fundering wordt een onderheide betonconstructie met een gevlinderde betonvloer, geschikt voor een vrije indeling van alle machines. Rekening houdend met uitbreidingen van de productielijn.

De tussenvloeren zijn kanaalplaten op een casco van stalen liggers en kolommen ten behoeve van de opslag en kantoren. Er wordt een gekromd dak gerealiseerd volledig van glazen panelen met zonnecollectoren.

 Terug naar het nieuwsoverzicht