Pieters onderdeel team De drie Koningen

19 juli 2018

De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s op Zeeburgereiland met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen.

De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren. De verschillende functies zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door architectenbureau Elephant en ontwikkelcombinatie Vinkbouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. 

Het nieuwe plan is genoemd naar de Drie Koningen uit het kerstverhaal: Caspar, Melchior en Balthasar. Het opvallendste aan het ontwerp is de extra laag die op de silo’s komt. Bovenop de huidige 23 meter beton komt een houten opbouw van 15 meter. Volgens architect Menno Kooistra is bewust gekozen voor die verschillende materialen. Hoewel het gebouw slechts uit de jaren 1980 dateert, kan het toch gelden als een van de weinige historische overblijfsels op Zeeburgereiland. Het was dus zaak het industriële karakter te respecteren. De ‘betonlook’ blijft volgens de architect in stand door de keuze voor een niet naadloos aansluitende houten opbouw. Eerst komt bovenop elke silo een publiek tussendek en dan volgt de opbouw als een soort dop in een stopfles.

Vastgoed Journaal schreef een artikel over de Drie Koningen.

Pieters is trots constructeur te zijn voor dit indrukwekkende project. 

Beeldmateriaal: TANK
Beeldmateriaal: TANK
Beeldmateriaal: TANK


Terug naar het nieuwsoverzicht