Pieters onderdeel van D&B team Royal Smilde

25 april 2019

Het nieuwe hoofdkantoor voor Royal Smilde in Heerenveen is bijna uit de steigers! Het ontwerp wordt gekenmerkt door de ronde vorm aan één zijde van het gebouw. Door de grote glaspartijen komt er veel natuurlijk licht binnen, wat prettig is voor de toekomstige gebruikers. Een Design & Build project dat we uitvoeren samen met onder meer Jorritsma BouwSipma architecten, ITBB en Subvention.

Het oude hoofdkantoor, waarvan het eerste gedeelte al in 1965 werd gebouwd, voldoet ondertussen niet meer aan de eisen van deze tijd. Renovatie is overwogen, maar door de te verwachten groei van het bedrijf in de toekomst is de bouw van een nieuw hoofdkantoor een structurelere oplossing.

Het nieuwe kantoor komt te liggen op het stuk terrein, waar ook de margarinefabriek staat, in de bocht aan de Kuinder, met uitzicht op de Tjonger. Dit terrein is reeds jarenlang eigendom van Royal Smilde. Tussen de fabriek en het kantoor blijft genoeg ruimte over voor verdere uitbreiding van de margarinefabriek. Momenteel worden ook al plannen gemaakt om op het overgebleven stuk grond, naast het nieuwe kantoor, de huidige margarinefabriek fors uit te breiden.

Dankzij Design & Build konden we de beste bouwmethode bepalen. Zo ontstaat er een strategische visie met een snellere bouwtijd, minder faalkosten en hogere kwaliteit. We werken met geprefabriceerde elementen. Daarmee zorgen we voor een schone bouw en kunnen we binnen de planning opleveren. Met dit zeer ‘groene’ hoofdkantoor krijgt Smilde Foods een gebouw dat klaar is voor een duurzame toekomst.

 

Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw B.V.
Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw B.V.
Beeldmateriaal: Jorritsma Bouw B.V.


Terug naar het nieuwsoverzicht