Pieters project genomineerd Zuiderkerkprijs 2019

3 december 2019

De nominaties voor de Zuiderkerkprijs 2019 zijn bekend. Voor de prijs komen drie projecten in aanmerking, dat heeft de gemeente Amsterdam bekendgemaakt.

De Zuiderkerkprijs is een initiatief van de Gemeente Amsterdam en een van de langst bestaande prijzen voor woningbouw in Nederland. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan het meest bijzondere en duurzame woningbouwproject dat binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam is opgeleverd. De prijs is bestemd voor zowel de opdrachtgever als architect en bestaat uit een speciaal vervaardigd kunstwerk. Voor de 22e editie van de prijs heeft beeldend kunstenaar Eva Crebolder een werk gemaakt.

CPO Sciencepark
Het CPO Sciencepark, een markant woongebouw aan de Carolina MacGillavrylaan in Amsterdam Oost, is een van de drie Amsterdamse gebouwen die meedingen naar de Zuiderkerkprijs 2019.  Atelier van Wengerden ontwierp het gebouw, dat bestaat uit zestien appartementen, en ontwierp ook het interieur van zes ervan. Het collectief tot stand gekomen project, voor verschillende mensen in verschillende levensfases, laat zien dat het aan het Sciencepark ook aangenaam wonen is.

Pieters heeft voor dit project het constructief advies gedaan van VO tot en met de bouwbegeleiding. We zijn ontzettend trots op deze nominatie

CPO Sciencepark


Terug naar het nieuwsoverzicht