Portiersloge genomineerd voor RAP Achitectuurprijs 2021

10 september 2021

De Portiersloge op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam is genomineerd voor de Rijnlandse Architectuurprijs (RAP071) 2021.

Rijnlandse Architectuurprijs RAP071
De Rijnlandse Architectuurprijs RAP071 is ingesteld om spraakmakende architectuur in de regio Rijnland te belonen en stimuleren. De prijs wordt om het jaar toegekend en bestaat uit een publieksprijs en juryprijs.

Portiersloge Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Al lange tijd bestond de wens om de tijdelijke portiersunit op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam te vervangen voor een permanente portiersloge, die qua uitstraling recht doet aan de monumentale gebouwen en parkachtige omgeving. De nieuwe portiersloge is gesitueerd in de as van de bomenrij voor de monumentale gebouwen van het Conscious Hotel, op gelijke hoogte met de kop van De Bakkerswinkel.

De portiersloge biedt plaats aan twee portiers, een keuken, toiletruimte, installaties en bergruimte. Het project maakt onderdeel uit van de herinrichting van het entreegebied van het Westergasfabriekterrein.

Bouwadviesbureau Strackee is constructieur voor dit project.

Stemmen voor de Portiersloge op www.rapleiden.nl/architectuurprijs.

Woensdagavond 13 oktober zal zowel de jury- als publieksprijs worden uitgereikt in Naturalis (Leiden).Terug naar het nieuwsoverzicht