Post Rotterdam

12 juli 2018

Post Rotterdam, het voormalige hoofdpostkantoor van Rotterdam, is één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het is gelegen aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. De ontwikkelaar van het project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

Programma
In 2016 is het pand verworven door Omnam Investment Group. Het monument gaat plaats bieden aan een hotel en in de voormalige binnenplaats wordt een nieuwe appartemententoren gerealiseerd, naar ontwerp van ODA New York en Braaksma & Roos Den Haag. Deze appartemententoren wordt 150 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst. De gevels van de binnenplaats blijven op deze manier  zichtbaar en daardoor ontstaat naast de fantastische bestaande centrale hal in het monument een tweede schitterende hal.

Spectaculaire constructie
De constructie van de toren is spectaculair. De tafelconstructie heeft kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter en een tafelblad van 3,5 meter dik beton. De daarboven liggende toren heeft een betonnen kern, enkele dwarswanden en verder een kolommenstructuur tot aan de 43e verdieping. Buiten de betonnen hoofddraagconstructie worden bouwkundige constructies voor balkons en een tweede buitengevel gemaakt. Onder de toren wordt tussen de machtige poerconstructies een parkeerkelder gemaakt met een semi automatisch parkeersysteem.

Pieters is trots om constructeur van dit prestigieuze project te zijn. 

Zie hier het persbericht op de site van Braaksma & Roos.

 

Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie
Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie
Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie
Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie
Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie


Terug naar het nieuwsoverzicht