Project Palenstein te Zoetermeer gestart

19 juli 2019

Op 12 juli is officieel gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein, naar ontwerp van LEVS architecten, Amsterdam. Dit nieuwe woon- en winkelcentrum wordt gerealiseerd door De Goede Woning. Het totale oppervlak van het bouwproject bedraagt zo’n 13.000 m2. Het project bestaat uit 46 vrije sector huurwoningen, 109 sociale huurappartementen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. Alle ondernemers van winkelcentrum Croesinckplein gaan mee naar het nieuwe, aardgasvrije Stadskwartier.

Palenstein moet vooral een gezinsvriendelijke stadswijk worden, een groen en levendig gebied, voor huidige en toekomstige bewoners. In de nieuwe opzet is meer ruimte voor laagbouw, maar ook een grotere mix van verschillende woningtypes.

De eerste opleveringen worden half 2021 verwacht, zonder vertragingen zou de bouw eind 2021 klaar moeten zijn. De grond is de afgelopen tijd al bouwrijp gemaakt, maar voordat kan worden begonnen met heien, wordt eerst geboord om de latere warmtepompen mogelijk te maken. Medio oktober starten dan de hei-werkzaamheden, die ongeveer 8 weken in beslag zullen nemen. 

Pieters is hoofdconstructeur voor het gehele project.

Impressie: LEVS architecten, Amsterdam
Impressie: LEVS architecten, Amsterdam
Impressie: LEVS architecten, Amsterdam


Terug naar het nieuwsoverzicht