Projecten Pieters genomineerd Arie Keppler prijs

31 mei 2018

MOOI Noord-Holland schrijft voor de negende keer de Arie Keppler Prijs uit; dé Noord-Hollandse prijs voor omgevingskwaliteit. Opnieuw zullen er vier prijzen in vier verschillende categorieën worden uitgereikt aan personen of organisaties die de afgelopen twee jaar een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de fysieke leefomgeving van de provincie Noord-Holland. De prijs is een eervolle onderscheiding.

Patch22
Patch22 is in 2009 ontworpen met een GPR score 8,9 en een EPC 0,2. Het dak is volledig gevuld met PV panelen waardoor het gebouw energieneutraal is. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt in een grijswater circuit. De warmte wordt opgewekt met CO2 neutrale pelletketels, gestookt op geperst afvalhout uit de houtindustrie. Het 30m hoge woon-werkgebouw heeft de hernieuwbare grondstof hout als voornaamste constructie en gevelmateriaal.

Bosvilla Bergen
Op het geonduleerde kavel zijn hoogtes en bomen in kaart gebracht om woonhuis, tuinhuis, carport en schuur van de Bosvilla in te bedden in het landschap. Het woonhuis heeft een twee-laagse opbouw met de slaapvertrekken op het onderste niveau. Dankzij het lagere landschap aan de achterzijde van het kavel, ontstaat ruime lichtinval in de slaapvertrekken en een prachtig uitzicht naar het omringende bos zonder dat er inkijk vanaf het wandelpad is. Het leefgebied bevindt zich op het maaiveld niveau dat aan drie zijden op het omliggende landschap aansluit.

Hotel Jakarta
Met het plan Hotel JAKARTA, ontworpen door SeARCH, heeft WestCord Hotels de tender gewonnen die door de gemeente Amsterdam is uitgeschreven voor de ontwikkeling van een hotel op de Kop van Java-eiland. Vanwege de prominente locatie, heeft de gemeenteraad voor deze locatie naar een uniek hotelconcept gezocht. Niet alleen de architectuur was hierin leidend, maar ook de publieke invulling en duurzaamheid. Hotel Jakarta is BREEAM Excellent **** gecertificeerd; het is een energieneutraal gebouw met 200 luxe houten prefab hotelkamers en een skybar die allemaal een betoverend uitzicht hebben over het IJ.

 

Patch22
Bosvilla Bergen | Beeldmateriaal: Boris Zeisser, Natrufied architecture
Hotel Jakarta


Terug naar het nieuwsoverzicht