Renovatie acht portiekflats in Overschie

30 april 2021

Acht portiekflats in Overschie worden uitgebreid verbouwd. Samen vormen zij het project Welschen 2. De 285 huurwoningen voldoen straks helemaal aan de eisen van deze tijd. Daar knapt de hele wijk van op. Het eerste blok - 1B - komt nu uit de steigers, met blok 1C is men druk bezig. Na de bouwvak begint men met de blokken 2B en 2C.

Modern, energiezuinig en sociaal wonen
De flats aan de Patijnstraat, Van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg vormen samen het project Welschen 2.

De eerste 84 woningen in de Patijnstraat worden nu verbouwd. Het werk is gestart in augustus 2020. Dit zijn sociale huurwoningen en dat blijven ze ook. In totaal worden 320 huurwoningen die nu in slechte staat zijn, omgebouwd tot 285 moderne woningen. Er komt ruimte voor verschillende typen huishoudens: van alleenstaanden tot gezinnen.

We verbouwen nu de woningen voor kleinere huishoudens. Ook komen er woningen met een lift, deze zijn geschikt voor mensen die moeite hebben met traplopen. In de flats aan de van Noortwijckstraat en Van Adrichemweg komen de grotere woningen met twee verdiepingen. Woningen die ruimte bieden voor het hele gezin. Het past in Overschie, waar wordt gewerkt aan gemengde buurten met meer woonkwaliteit. De verwachting is dat de verbouwing van alle woningen klaar is in 2024.

Dit levert de verbouwing op:

  • Meer ruimte en meer licht in de woningen
  • Nieuwe keukens, badkamers en toiletten
  • Een nieuwe buitenkant: balkons, meer ramen en een moderne ingang
  • Sociale verbinding met de wijk
  • Energiezuinig & klaar voor gasloos wonen

(bron: www.woonstadrotterdam.nl)Terug naar het nieuwsoverzicht