Rijksvastgoedbedrijf huurt herontwikkeling van OVG

26 september 2017

Het Rijksvastgoedbedrijf gaat een langjarige huurovereenkomst aan met OVG Real Estate. Het gaat om het duurzame hergebruik van het voormalige Rabobankkantoor, naast het Centraal Station in Eindhoven. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp en Pieters Bouwtechniek voor de constructie. Het herontwikkelde gebouw wordt eind 2019 opgeleverd.

Roger Mol, Directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf: “Dit gebouw past bij de toekomstambitie van het Rijksvastgoedbedrijf. Het gaat om een duurzame herontwikkeling op een stationslocatie in een belangrijke stad, waarmee wij rijksambtenaren een prettige en gezonde werkomgeving kunnen bieden, voor nu en in de toekomst. Beide partijen streven naar innovatie en duurzaamheid en dat komt tot uiting in de realisatie van dit duurzame rijkskantoor.”

Vooruitstrevend, slim en BREEAM-Excellent
Er is gekozen voor een vooruitstrevend ontwerp, waarin een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het  gebouwontwerp heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk. En dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes. Dit maakt het gebouw dan geschikt om in de gebruiksfase te voldoen aan de per 1 januari 2019 wettelijk verplichte BENG-eisen voor overheidsgebouwen.

De herontwikkeling vindt plaats in de wijk Fellenoord te Eindhoven, waar OVG eerder dit jaar het regionale kantoor van Rabobank opleverde. Deze duurzame herontwikkeling onderstreept de ambitie van de gemeente om het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. 

Bron: Vastgoedjournaal.nlTerug naar het nieuwsoverzicht