Sloop POST Rotterdam in beeld

12 mei 2022

In Rotterdam wordt het voormalige postkantoor herontwikkeld tot hotel met een nieuwe woontoren. De ontwikkelaar van het project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

POST  Rotterdam is een rijksmonument en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het is gelegen aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. De appartemententoren wordt 150 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst. De gevels van de binnenplaats blijven op deze manier  zichtbaar en daardoor ontstaat naast de fantastische bestaande centrale hal in het monument een tweede schitterende hal.

De bouwwerkzaamheden rondom POST worden continu met een webcam gevolgd. In een timelapse (zie onder) is goed te zien hoe de sloop in zijn werk ging. Op de foto rechts is het resultaat te zien. 

Spectaculaire constructie
De constructie van de toren is spectaculair. De tafelconstructie heeft kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter en een tafelblad van 3,5 meter dik beton. De daarboven liggende toren heeft een betonnen kern, enkele dwarswanden en verder een kolommenstructuur tot aan de 43e verdieping. Buiten de betonnen hoofddraagconstructie worden bouwkundige constructies voor balkons en een tweede buitengevel gemaakt. Onder de toren wordt tussen de machtige poerconstructies een parkeerkelder gemaakt met een semi automatisch parkeersysteem.

Beeld: FRP Productions


Terug naar het nieuwsoverzicht