Slootermeerschool in beeld

14 februari 2019

Bouw Woon Leef is een videoplatform over stedenbouw, architectuur en wonen in de Metropoolregio Amsterdam. Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander deel van de Amsterdamse regio. We kijken wat er in de stad en de regio gebouwd wordt, voor wie, waarom en wat, want samen maken we de stad en de regio van straks.

Op 22 januari is er gefilmd op de Slootermeerschool. Pieters Bouwtechniek is constructeur voor het project, de vernieuwbouw van de Slootermeerschool in Amsterdam Nieuw West.

De H-school, gebouwd in de jaren 50, zal worden verbouwd om functioneel en installatietechnisch weer up-to-date te worden. De school krijgt een veelkleurige leeromgeving met naast groepsruimtes ook verschillende verwerkings-ruimtes. Verder zal de gymzaal worden vergroot.

Het is een heel leuk item geworden waarin de vernieuwde school mooi in beeld wordt gebracht met interviews met Wilma Kempinga (Bureau Mevrouw Meijer en pleitbezorgster van het behoud van de H-school), een aantal kinderen van de school en Rowin Petersma, de architect. 

Beeld: Screenshot video Slootermeerschool | Bouw Woon Leef


Terug naar het nieuwsoverzicht