Sportgebouw met beloopbare daken voor Kerkrade

19 februari 2018

Op het terrein van het voormalige Atrium Ziekenhuis in het Zuid-Limburgse Kerkrade verrijst in de komende jaren een bijzonder sportgebouw. Pieters won de europese aanbesteding voor constructeurs. Architect is MoederscheimMoonen Architects & Wehrung Architecten. De architecten ontwierpen een gebouw en terrein, dat volledig opgaat in het heuvelachtige gebied. Het totale complex telt ca. 16.000 m² en behelst onder meer een sporthal, een overdekt zwembad met meerdere baden en een parkeergarage.

Het gepresenteerde ontwerp betreft een krachtige eerste stap voor de totale herontwikkeling van het gebied en creëert naast de verschillende sportfuncties en de parkeergarage een unieke nieuwe plek grenzend aan het stadshart. Grote delen van de daken worden ontworpen als beloopbaar groen en zo ontstaat er een bijzondere verblijfsplek om te recreëren en te sporten. Op dit moment werkt de architectencombinatie in bouwteamverband aan de doorontwikkeling van het schetsontwerp naar een voorlopig ontwerp. De gemeenteraad van Kerkrade zal in de loop van het jaar een besluit nemen over de definitieve doorgang van het complex.

MoederscheimMoonen Architects & Wehrung Architecten liet onderstaande video over het project maken.

Center Court Kerkrade by MoederscheimMoonen Architects & Wehrung Architecten from MoederscheimMoonen Architects on Vimeo.

Naar ontwerp van MoederscheimMoonen Architects i.c.m. Wehrung Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht