Staatssecretaris Van Veldhoven opent KSI

23 november 2018

Vrijdag 23 november opent staatssecretaris Stientje van Veldhoven in Heerenveen de nieuwe Kunststof Sorteer Installatie (KSI), die HVC, Omrin en Midwaste samen hebben gebouwd. Pieters is constructief adviseur van het project. Op een moderne manier wordt voortaan jaarlijks ruim 65 kiloton kunststof gesorteerd voor hergebruik. Een unieke samenwerking voor de toekomst, die ervoor zorgt dat kunststof afval in ons eigen land wordt gesorteerd en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Om tot een circulaire economie te komen is het noodzakelijk dat de recycling van kunststof aanzienlijk wordt verbeterd. Pieters is de constructief en bouwkundig ontwerper en uitwerker van de gebouwen waar plastic afval gescheiden wordt in herbruikbare grondstoffen. Het afval wordt hier door Omrin gesorteerd in vijf monostromen die kunnen worden gerecycled en als grondstof dienen voor bijvoorbeeld afvalcontainers, stofzuigers of koffiezetapparaten.

KSI Omrin: Samen voor een mooie en schone wereld, dat is wat we willen. Een wereld waarin we geen afval hebben, maar grondstoffen voor nieuwe producten. Kunststof een tweede leven geven staat daarbij centraal. Dat kunnen we optimaal realiseren door monostromen te sorteren naar een zo hoog mogelijke kwaliteit. In Heerenveen, op het Ecopark De Wierde, gebeurt het nu, zodat we hoogwaardige recycling van kunststof en verpakkingen verder kunnen stimuleren.

 

 Terug naar het nieuwsoverzicht