Start bouw De Connectie, Amstelveen

16 oktober 2020

De sloop van een voormalig kantoorpand aan Startbaan 8 is gerealiseerd. Het bedrijfsverzamelgebouw maakt plaats voor woningbouw. De bouw voor De Connectie is onlangs begonnen. Op de locatie van het voormalige bedrijfsverzamelgebouw aan Startbaan 8 worden 9 eengezinswoningen (koop) en 140 huurappartementen gerealiseerd. 

Het appartementengebouw heeft inclusief de parkeergarage (met 85 parkeerplaatsen) 13 bouwlagen. Het gebouw kan globaal in drie deelelementen worden verdeeld, de parkeergarage (begane grond), de hoogbouw en de laagbouw. Op het dek van de parkeergarage wordt naast een aantal privé terrassen ook een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de afgeronde kopgevels en de verspringende prefab balkons van de hoogbouw.

Alle appartementen hebben een balkon of dakterras. De Connectie heeft een inpandige interne fietsenstalling. Hier wordt het fijn wonen, met veel comfort en privacy. Door de verspringing van woonlagen en slimme zichtlijnen ontstaat een erg ruimtelijk gevoel met veel privacy. Het zorgt er ook voor dat het gebouw mooi aansluit bij de gebouwen eromheen. De ronde vormen maken het visueel nog aantrekkelijker en geven het geheel een warm gevoel.

Het idee is om van een anoniem en gesloten kantoorpand te komen tot een veilige, meer open en levendige woonbuurt. Een ontwerp dat rekening houdt met de privacy en de bezonning van de direct omliggende woningen. In het plan wordt deels geparkeerd in het gebouw op de begane grond en ingezet op een kwalitatief hoogwaardige en groene uitstraling.

Het casco wordt grotendeels uitgevoerd middels in het werk gestorte betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren. Bij de hoofdentree zijn 2 stalen V-kolommen ontworpen die de belasting afdragen van de 10 verdiepingen hoge kopgevel.

Ontwikkelaar Maarsen Groep is eigenaar van het woongebouw, architectenbureau Rijnboutt heeft het woongebouw ontworpen. Pieters Bouwtechniek is constructieadviseur. De ontwikkelaar is gestart met de sloop van het pand. Naar verwachting is de bouwtijd circa 2 jaar.

Beeldmateriaal: Bouwbedrijf Wessels Zeist B.V.
Beeldmateriaal: Bouwbedrijf Wessels Zeist B.V.
Beeldmateriaal: Bouwbedrijf Wessels Zeist B.V.
Impressie: i.o.v. Maarsen Groep
Render: Pieters Bouwtechniek


Terug naar het nieuwsoverzicht