Start bouw van De Nieuwe Tuinderij

5 december 2019

De Nieuwe Tuinderij wordt een prachtige nieuwe wijk in Zuidoostbeemster: nieuwbouw tussen oude boerderijen, volgroeide loofbomen en kaarsrechte watergangen. Hier woon je in alle rust en ruimte van het Hollandse polderlandschap. Ideaal voor iedereen die landelijk wil wonen maar wel vlakbij alle reuring van Purmerend.

Op 22 november is gestart met de bouw van DNT Oost fase 1 in de Zuidoostbeemster. In deze fase worden 84 eengezinswoningen gerealiseerd.

In nieuwbouwplan De Nieuwe Tuinderij komen circa 475 woningen verdeeld over 2 gebieden. De Nieuwe Tuinderij West is al in aanbouw, hier komt geen nieuw aanbod meer. In de wijk De Nieuwe Tuinderij Oost is begin 2019 de eerste fase in verkoop gegaan, en medio 2019 de tweede.

Groen speelt een belangrijke rol in de wijk. Door de kleinschalige opzet ontstaat er een dorps sfeertje, precies zoals je dat kent van de knusse oude dorpjes in De Beemster. Hier voel je je meteen thuis.

Pieters bouwtechniek heeft de constructieve uitwerking van deze woningen gedaan. De woningen zullen worden opgebouwd d.m.v. een betonnen funderingsraster op prefab betonnen palen en het skelet bestaat uit prefab betonnen wanden èn vloeren.Terug naar het nieuwsoverzicht