Start bouw van het AFAS Experience Center

13 november 2017

Op vrijdag 10 november is het startsein gegeven voor de bouw van het AFAS Experience Center. Medewerkers, klanten en relaties van AFAS kunnen vanaf heden op een tribune de bouw van het nieuwe AFAS Experience Center in Leusden op de voet volgen. Dit om zo de Experience zelfs in de uitvoeringsfase in te kunnen zetten. De tribune is een cadeau ter gelegenheid van de officiële start bouw. Wethouder Albert Dragt (Economische Zaken) en AFAS-directieleden Ton van der Veldt en Piet Mars markeren deze mijlpaal middels het trillen van een damwand.

De tribune staat symbool voor de beleving die AFAS met het Experience Center wil bewerkstelligen en neemt alvast een voorschot op wat komen gaat. Een 62.000 m2 state-of-the-art complex dat uit een hoofd- en tussengebouwen bestaat die met elkaar in verbinding staan. Sluitstuk vormt een compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties. In de diverse gebouwen is ruimte voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. 

Visie, ambitie en lef
In het AFAS Experience Center staan naast de vier kernwaarden van AFAS, ‘Doen’, ‘Vertrouwen’, ‘Gek’ en ‘Familie’ ook de samenwerking tussen de partijen centraal. Het ontwerp van architectenbureau Steef van der Veldt getuigt van visie, ambitie en lef. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers en is een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Door de indrukwekkende theaterdome (een halve glazen bol) wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang.

Pieters is trots de hoofdconstructeur te zijn van dit uitdagende project.

AFAS liet het onderstaande filmpje maken over de bouw van het complex. Terug naar het nieuwsoverzicht