Start bouw woongebouw Zoetermeer

22 mei 2018

Aan de Naomigang in de Zoetermeerse wijk Rokkeveen wordt een woongebouw met 48 zorgwoningen gerealiseerd. De voorbereidingen voor de bouw zijn in volle gang en de eerste palen zijn geboord. Maandag 7 mei werd officieel de start van de bouw gevierd.

Er worden aan de nieuwe Rokkeveense straat Naomigang 48 appartementen gebouwd voor ouderen. Het gaat hier om het Katwijkerlaantracé, waarover jarenlang gesproken is in de gemeenteraad, met bewoners en bestuurders. Inmiddels zijn alle plannen concreet en zijn de eerste palen geboord. De Goede Woning laat het complex bouwen om tegemoet te komen aan de grote behoefte aan zorgwoningen in Zoetermeer. WelThuis gaat het gebouw huren. De appartementen zijn bedoeld voor ouderen die 24 uurs zorg nodig hebben.

Aardgasloos
Het woonzorggebouw wordt ‘all-electric’ gebouwd, dus zonder gasaansluitingen. De isolatiewaarde wordt hoog en op het dak komen zonnepanelen. De verwarming vindt plaats met luchtwarmtepompen. Dit past bij de ambitie van De Goede Woning op het gebied van duurzaamheid. 

Pieters Bouwtechniek is de constructeur voor dit duurzame project.

 Terug naar het nieuwsoverzicht