Start uitbreiding Studenten Sportcentrum TU/e

27 maart 2023

De start van de uitbreiding van het Studenten Sportcentrum (SSC) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) is feestelijk ingeluid. Aan de achterzijde van het SSC is een tijdcapsule ingegraven ter herinnering aan de uitbreiding. In de tijdcapsule zijn foto's gestopt van hoe het sportcentrum er vroeger uitzag en impressies van hoe het eruit zal zien in 2024.

Medio 2024 wordt het sportcentrum aanzienlijk uitgebreid met extra fitnessfaciliteiten en een vernieuwde kantine. De plannen voor de uitbreiding zijn al in 2012 gestart. De uitbreiding van het sportcentrum werd steeds noodzakelijker toen tien jaar geleden de instroom van studenten aan de TU/e sterk begon toe te nemen. Na jaren van overleg tussen diverse partijen, waaronder architecten, aannemers en Real Estate, is er nu overeenstemming bereikt. De uitbreiding zal plaatsvinden in de geest van de oorspronkelijke architect Gerrit Rietveld.

Na de uitbreiding komen er onder andere een nieuwe dojo, body&mind-ruimte, vier kleedkamers, een EHBO-ruimte en een nieuwe fitnessruimte. Het oude gebouw zal beschikbaar worden voor andere sporten. De uitbreiding zal circa 2.440 m2 omvatten.

© Bart van Overbeeke, 2023
© Bart van Overbeeke, 2023
© Bart van Overbeeke, 2023


Terug naar het nieuwsoverzicht