Tweede torenkraan bij CasaNova geplaatst

8 januari 2021

Aan de historische Rotterdamse Wijnhaven, tussen Markthal en Maas, verrijst op dit moment CasaNova: een luxe woontoren met 116 koopappartementen, in grootte variërend van 40 m2 tot ruim 343 m2. CasaNova is één van de nieuwe high rise iconen aan de skyline van het bruisende Maritiem District, dat de Markthal verbindt met de oevers van de Maas.

De toren wordt opgebouwd uit een betonnen stabiliteitskern die over de gehele hoogte doorloopt. Vanuit de kern wordt vanaf de 4e verdieping een schuine betonnen dragende gevel gecreëerd die vanaf de 9e verdieping recht naar boven loopt. Bij de overgang van rechte naar schuine gevel ontstaan krachten die in de 9e verdieping worden verankerd met een stalen ring en extra wapening in de 9e verdiepingsvloer.

Eind december is de tweede torenkraan geplaatst. De 2e torenkraan is geplaats op de bebouwing (meestal staat een kraan op een fundering op de beganegrond) van de 5e verdieping. De constructie van het gebouw is bepaald op de kraanbelastingen. Middels een stalen frame is de torenkraan op het gebouw geplaatst.

De Wijnhaven bevindt zich in het Maritiem District. Met plannen voor 9 nieuwe woontorens transformeert de wijk van kantoorgebied naar een levendige woonbuurt. Het project CasaNova van Barcode Architects speelt hierop in door te voorzien in een transparante plint met luxe ruimte voor horeca en boetiekwinkels. Door de toren ‘los te knippen’ van de onderbouw ontstaat op straatniveau een prettige menselijke maat. Die levendigheid aan de Wijnhaven herhaalt zich enkele etages hoger, op het groene dakterras op niveau vijf.

Impressie: Barcode Architects


Terug naar het nieuwsoverzicht