Door krapte in woningen uitbreidingen op daken

28 juni 2018

De krapte in woningen en uitbreidingsmogelijkheden in grote Duitse steden is merkbaar. Er zijn twee mannen die hier een oplossing voor hebben bedacht. Ze brengen alle platte daken in de stad in kaart en kijken welke uitbreidingsmogelijkheden kunnen bieden. Het eerste project is een start-up van de heren van MQ Real Estate: Op het parkeerdek van het winkelcentrum Ring-Center 2 in Berlijn is een modulair hotel gebouwd - het SKYPARK

Een ongebruikt parkeerterrein wordt gerevitaliseerd. Het gehele hotel is ontworpen in een duurzame, energie-efficiënte (KfW 55) modulaire constructie en volledig geprefabriceerd in een fabriek in Duitsland. Het hotel is onderdeel van De Novum Hospitality en valt onder hun nieuwe label Niu. De constructie van de hotelkamers is opgebouwd uit kruislings gelamineerde massief houten platen (CLT) van 80 tot 100mm dik die zelf de stabiliteit verzorgen. De modules wegen ca. 10 ton en worden kant en klaar op een stalen onderslagconstructie gemonteerd zodat er zeer snel kan worden gebouwd.

In totaal vormen 151 Skypark-hotelkamermodules met de lobby een compleet hotel. Het hotel wordt gebouwd in een gelijkvloerse constructie op de ongeveer 8.000 vierkante meter aan parkeerruimte in slechts een paar weken. De opening is gepland voor het najaar van 2018.

MQ Real Estate geeft aan: "Wij zijn het eerste team ter wereld dat zich consequent concentreert op de modulaire toevoeging van bestaande gebouwen, met name parkeergarages. We concentreren ons consequent op duurzame en energie-efficiënte constructie en besparen geld met ons modulaire ontwerp.”

Pieters is de adviseur van de modules en denken graag met MQ Real Estate mee, zodat we innovatieve oplossingen goed kunnen ondersteunen.

 

 

 Terug naar het nieuwsoverzicht