Uniek modulair gebouw Amsterdam West

11 april 2017

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam West is begin september 2016 het werk gestart voor een uniek modulair gebouw van 16 verdiepingen hoog. 

Het gebouw met 361 studentenwoningen kan in slechts 12 maanden worden gerealiseerd. Dit is mogelijk door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde 3D woningen, waardoor de studenten al in 2017 hun intrek kunnen nemen. De laatste module is al in april 2017 geplaatst.

Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een zelfdragend betoncasco. De volledig ingerichte woningen kunnen daardoor als een soort van beton LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar worden gestapeld tot een gebouw van 16 hoog. Een nog niet eerder in Nederland vertoonde prestatie. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie zonder traditionele bouwsteigers gebouwd kan worden.

Met deze unieke modulaire methode is het mogelijk om een hoogbouw project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor er op de bouwtijd en kosten kan worden bespaard, de bouwoverlast op de locatie aanzienlijk wordt beperkt en vanwege een industriële duurzame productiewijze de kwaliteit toeneemt.

Het Noordhollands Dagblad publiceerde een artikel over de bijzondere methode die wordt gehanteerd bij de bouw van deze studentenwoningen.

Bron: www.ursum.nl

De laatst geplaatste module wordt feestelijk vervoerd


Terug naar het nieuwsoverzicht