Viering start sloop oude Modeschool

5 mei 2017

Op woensdag 3 mei 2017 heeft de viering, rondom de sloopwerkzaamheden van het oude pand van de Modeschool aan de Zeeburgerdijk 112 te Amsterdam, plaatsgevonden. Normaliter is er bij nieuwbouw altijd de viering van de eerste paal, echter bij dit project is de sloop al genoeg reden voor een feestje. Bij deze viering waren de toekomstige bewoners en de betrokken partijen uitgenodigd, dus Pieters Bouwtechniek was ook aanwezig. 

De Oude Modeschool bestaat uit twee eigentijdse gebouwen. Een gebouwdeel uit 1914 en een deel uit 1969. De gebouwen zijn onderdeel van een gesloten bouwblok aan de Zeeburgerdijk 112 en de Billitonstraat 1. Beide gebouwdelen hebben ruime klaslokalen met hoge plafonds en grote raampartijen. Een unieke basis om zeer bijzondere woningen te realiseren. Bijzonder hierin is dat elke woning uniek is wat betreft ontwerp. De 25 bewoners hebben de vrijheid gekregen om hun eigen woning binnen dit bestaande pand te ontwerpen.

Pieters Bouwtechniek heeft hierin een adviserende functie naar de kopers met betrekking tot het constructief ontwerp/uitwerking. Daarnaast wordt in het 1914 gedeelte een nieuwe lift met een verdiepte vloer gerealiseerd. Het karakteristieke schoolgebouw wordt volledig verduurzaamd en voorzien van een collectief dakterras, zonnepanelen, een gemeenschappelijke tuin en aantrekkelijk vormgegeven ruimtes om elkaar te ontmoeten.  

De dakvloeren van het 1914 deel krijgt de functie van verdiepingsvloer. Dit wordt gerealiseerd middels een optopping waardoor een extra woonlaag gecreëerd wordt. Door deze functieverandering dient het volledige bestaande dak versterkt te worden. In de voormalige gymzaal wordt een inpandige parkeergarage gerealiseerd. Diverse doorbraken in metselwerkwanden zijn tot stand gebracht. De woningen worden voorzien van balkons. Een volledig nieuw stalen trappenhuis (buiten het bestaande pand) met bordessen wordt gerealiseerd, net als een nieuwe fundering. Binnen het bestaande trappenhuis uit 1914 wordt ook een nieuw trappenhuis geplaatst, in het deel dat vanaf de 2e verdieping naar de optopping leidt.Terug naar het nieuwsoverzicht