Woontoren Kenniskwartier kavel 2D, Zuid-as Amsterdam

17 november 2020

Kenniskwartier kavel 2D is gelegen aan De Zuid-as aan de Gustav Mahlerlaan in Amsterdam. In opdracht van Woonstichting De Key is door LEVS architecten een ontwerp gemaakt voor het realiseren van een sociale woontoren van 70-80 m hoog. Pieters Bouwtechniek is constructeur.

De toren bevat 216 sociale huurwoningen voor starters tot 28 jaar. Het programma omvat naast woningen ook enkele gezamenlijke voorzieningen in de plint. Het appartementengebouw heeft geen kelders, heeft een ‘footprint’ van circa 24,4×23,0 meter en telt tussen de 20 en 23 bouwlagen.

De startersappartementen komen op het nu nog lege terrein tegenover de VU en voetbalclub SC Buitenveldert. Een gebied met veel kennisintensieve bedrijvigheid en waar een nieuwe woonwijk met 2.700 woningen staat gepland.

Juist in dit deel van Zuidas wil De Key startersappartementen ontwikkelen. Het maakt deel uit van een nieuwe buurt waar in totaal 2.700 woningen komen te staan met bijbehorende voorzieningen zoals een theater, horeca, supermarkt en basisschool. In deze buurt liggen ook de Campus van de VU, het AUMC, en vele startups en scaleups rondom ‘health, life en science‘. Station Zuid ligt op loopafstand.

De startersappartementen worden naar verwachting in 2024 opgeleverd.

Beeldmateriaal: LEVS architecten
Beeldmateriaal: LEVS architecten
Beeldmateriaal: LEVS architecten
Beeldmateriaal: LEVS architecten
Beeldmateriaal: LEVS architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht