Binnenhof


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Mitros

Architect:

Bolles+Wilson Architects (masterplan); ONX Architecten; Dick van Gameren

Hoofdaannemer:

Bouwcombinatie Plegt-Vos / Sprangers v.o.f.

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Bouwfysica:

S&W Consultancy

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2010 - 2011

Locatie:

Utrecht

Beeldmateriaal:

Bouwcombinatie Plegt-Vos / Sprangers v.o.f.

Midden in Utrecht, met de stad aan haar voeten, staat het bijzondere woonproject Binnenhof. Maar liefst 270 nieuwe huur- en koopwoningen werden gebouwd rondom de Talmalaan. Een groot project, dat eengezinswoningen en appartementen in zowel de sociale als de vrije sector bevat en onderdeel uitmaakt van een herbestemmingstraject van de gemeente Utrecht.

De nieuwbouw past goed in de ambitie van de gemeente Utrecht om een betere leefomgeving te creëren voor haar inwoners. De woningen hebben drie woonlagen en zijn verschillend van vorm, waardoor een afwisselend straatbeeld ontstaat. De architectuur kenmerkt zich door rood metselwerk, mooie details, grote raampartijen en een prettige lichtinval. De kwaliteit en uitstraling maken dat het prettig wonen en leven is in deze hernieuwde wijk.

Het project is in twee fases van elk 135 woningen gebouwd. Fase één bestaat uit 70 eengezinskoopwoningen met eigen (overdekte) parkeerplaats en een tuin of terras en 65 huurwoningen (waarvan 39 sociale huur). In de tweede fase is tevens gebouwd aan een prominente woontoren. Deze woontoren vormt de entree naar de binnenstad. Het uitzicht van het dertien verdiepingen tellende appartementencomplex is absoluut magnifiek.

Plegt-Vos Bouwgroep plaatste een interessant artikel over het project op hun site.