“Wie hier komt werken, moet van afwisseling houden"

22 juli 2019

Youness Lyousoufi is ambitieus, mensgericht en gaat nieuwe uitdagingen niet uit de weg. Hij kwam dertien jaar geleden bij Pieters Bouwtechniek in dienst als modelleur/constructeur en werkt inmiddels als hoofdconstructeur en projectleider aan bijzondere en complexe bouwprojecten.

“Wie bij Pieters aan de slag gaat, moet van afwisseling houden: het ene moment overleg ik met een architect over het constructief ontwerp van een nieuw gebouw, het andere moment sta ik op een bouwplaats om te kijken hoe de bouw vordert. Het leuke is dat ik als projectleider van A tot Z betrokken ben bij alle projecten die ik doe. Bij Pieters stoppen we niet na het aanleveren van een constructief ontwerp, maar blijven we betrokken tot de laatste bout of schroef is vastgedraaid. Daardoor zit je dicht op de praktijk, waardoor je het vak écht goed leert.”

“Een gaaf project waar ik op dit moment aan werk is het AFAS Experience Center in Leusden, een gigantisch gebouw dat is ontworpen door Just Architects. De bijzondere boogconstructie bij de entree, het bolvormige theater en de balkontribune zorgen voor interessante constructieve uitdagingen. Het geeft een enorme voldoening als je die uitdagingen samen met de architect en de opdrachtgever weet te vertalen in slimme constructieve oplossingen.”

“Na mijn afstuderen kon ik als constructeur aan de slag. Ik kreeg - net als elke junior bij Pieters - een persoonlijk begeleider toegewezen, die me de kneepjes van het vak leerde. Daarna volgde ik allerlei trainingen en opleidingen om op zowel professioneel als persoonlijk vlak door te groeien. Een paar jaar geleden deed ik de BouwBrancheBrede Masterclass, een persoonlijk ontwikkelingsprogramma voor high potentials in bouw en vastgoed. Ik vind het niet alleen belangrijk om nieuwe kennis op te doen, maar ook om te investeren in de ontwikkeling van mijn soft skills. Je moet goed in je vak zijn, maar ook op een prettige manier kunnen samenwerken met aannemers, architecten, opdrachtgevers en installateurs. Na 13 jaar bij Pieters ben ik nog steeds niet uitgekeken. The sky is the limit!

“Pieters is één van de grotere constructiebureaus in Nederland. Ik heb meer dan 150 collega’s, maar omdat we verspreid over meerdere vestigingen werken voelt het alsof ik in een kleine organisatie werkt. Ook zijn de lijnen kort: als je een goed idee met de directie wilt bespreken staat de deur altijd voor je open. Dankzij deze open sfeer blijven de meeste mensen lang bij Pieters werken. Iedereen heeft veel vakkennis en ervaring, waardoor ik veel van mijn collega’s leer. En ze zijn ook nog eens leuk. We werken hard, maar lachen ook veel.”

Pieters zoekt versterking!
Ben je ambitieus en wil je bijdragen aan bijzondere en complexe bouwprojecten in binnen- en buitenland? Kom dan bij Pieters werken. We bieden een open werksfeer met enthousiaste en deskundige collega’s. Ook krijg je uitstekende mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling binnen het vakgebied. Check snel onze
vacatures en wie weet spreken we je snel!

Youness Lyousoufi


Terug naar het nieuwsoverzicht