CLV wint ARC21 Interieur Award

22 november 2021

De jury van de ARC21 Interieur Award wijst het ontwerp voor het Christelijk Lyceum Veenendaal ​​​​​door NOAHH & Ex Interiors aan als winnaar. Pieters Bouwtechniek is constructie adviseur voor het project. De jury is lovend over de wijze waarop de betrokken partijen in samenspraak dit project hebben gerealiseerd.

ARC21 Interieur Award
Doel van de ARC Interieur Award is de professionalisering en de vernieuwing van de interieurdiscipline. De jury zoekt een interieurproject dat zich onderscheidt door een geslaagde synthese van gebruik, techniek en esthetiek. De jury van de ARC21 Interieur Award bestaat uit Renée Borgonjen(voorzitter), Jeroen Dellensen (i29), Elise Zoetmulder, (ZOETMULDER), Marieken Horsman (PVH) en Charlotte Thomas (de Architect, secretaris).

Christelijk Lyceum in Veenendaal
Het Christelijk Lyceum in Veenendaal bestaat uit een aantal gebouwen. Het hoofdgebouw en de gymzalen zijn aan renovatie toe. Het concept van hergebruik staat hierbij voor de school centraal. De nieuwbouw wordt gevormd door een drie-laags volume met een atrium als sociaal hart, geflankeerd door twee te renoveren bestaande gebouwen uit de jaren zestig. Het gebouw is zo opgezet dat het een duidelijk sociaal hart krijgt. Alle ruimten zijn gesitueerd rondom een atrium. In dit atrium is ruimte voor ontmoeting, ontstaat er overzicht en kun je een glimp opvangen van wat er in de bovengelegen leergebieden gebeurt. De trappen zijn als leerlandschappen multifunctioneel in gebruik; ze kunnen gebruikt worden voor voorstellingen, bijeenkomsten, ouderavonden, ze functioneren als leerplekken en tegelijkertijd kan de trap bij de aula getrokken worden als pauzeruimte. 

Beeldmateriaal: www.arvalleymedia.nl
Beeldmateriaal: www.arvalleymedia.nl
Beeldmateriaal: www.arvalleymedia.nl
Beeldmateriaal: www.arvalleymedia.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht