De Schaloen, 570 appartementen in Den Haag

25 juli 2023

De bouw van De Schaloen in Moerwijk, Den Haag is in volle gang. Het project bestaat uit de bouw van 570 appartementen in 2 fases. Hiervan zijn 222 appartementen sociale huurwoningen en  348 middeldure - en vrijesectorhuurwoningen.

De bouwfoto’s hiernaast zijn van fase 1. Dit bestaat uit een grote parkeergarage met daarop een toren van 65 meter, een toren van 33 meter en 2 bouwdelen van 5 lagen.

Het casco is voornamelijk in beton, zowel tunnelbouw, prefab, als in het werk gestort beton. De bouw is nu halverwege de kelder. Na de bouwvak gaat men zo snel mogelijk beginnen met het tunnelen van de hoge toren.

Fase 2, bestaande uit 3 bouwdelen op een grote kelderbak en twee losse bouwdelen, wordt momenteel ontworpen. De start van de bouw van fase 2 is gepland in januari.

De woningen krijgen duurzame voorzieningen voor meer wooncomfort en een lager energieverbruik. Ze worden gasloos en voldoen aan de nieuwste eisen op het gebied van duurzaamheid. De buitenruimte krijgt een nieuwe inrichting met veel aandacht voor groen en het Zuiderpark ligt op loopafstand. De Schaloen zorgt voor een aantrekkelijk Haags woongebied voor gezinnen, senioren en alleenstaanden. In januari 2023 is de bouw gestart.

Beeld: De Vries en Verburg
Beeld: De Vries en Verburg
Beeld: De Vries en Verburg
Beeld: De Vries en Verburg
Beeld: De Vries en Verburg


Terug naar het nieuwsoverzicht