Diamantbeurs genomineerd voor MIPIM Award 2020

11 februari 2020

Capital C, de oude Diamantbeurs in Amsterdam, is genomineerd voor de MIPIM Awards 2020. Er zijn 12 categorieën en Capital C is genomineerd binnen de categorie: Best refurbished building.

Deze categorie richt zich op hoe een gebouw een tweede leven kan hebben. Renovatie- of uitbreidingsprojecten van elk type (kantoor, hotel, residentieel, commercieel, cultuur etc.) zijn hier voor geselecteerd.

Capital C
Nadat de Diamantbeurs in volle glorie hersteld is, is zij klaar de stad weer te ontmoeten. Niet alleen door een aantrekkelijk centrum te zijn voor de creatieve industrie, maar ook door een nieuwe openbare ruimte te bieden met uitzonderlijke kwaliteiten. Bij het ontwerp is de relatie met het torentje en de klokkoepel bepalend geweest. De nieuwe dakopbouw houdt afstand van het torentje en staat er los van, zodat de koepeltoren weer een blikvanger is geworden. De fundering is ook hersteld en is er een extra parkeerlaag onder het gebouw toegevoegd, zodat begane grond beter (commercieel) tot zijn recht komt.

Een internationale twaalfkoppige jury heeft de finalisten bekend gemaakt.

MIPIM Cannes is 's werelds toonaangevende vastgoedbeurs en vindt dit jaar plaats van 10 tot 13  maart 2020. Naar verwachting zullen ongeveer 23.000 mensen aanwezig zijn tijdens het intensieve vierdaagse MIPIM-programma. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prestigieuze MIPIM Awards Ceremony.

 

Capital C | Artist impression: Zwarts & Jansma Architects


Terug naar het nieuwsoverzicht