E-Mobility Park genomineerd voor architectuurprijs

25 mei 2021

Het E-Mobility Park  in Vlissingen is genomineerd voor de Zeeuwse Architectuurprijs 2021.

Zeeuwse Architectuurprijs 2021
CBK Zeeland organiseert zoals elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de PZC, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs 2021’ (realisaties van 2020). Het thema is “Architectuur-klimaat in het Zeeuwse landschap”. Deze kernwoorden vormen de basis van de jurering van de inzendingen.

E-Mobility Park
In Vlissingen is een deelauto park gerealiseerd op het Kenniswerf terrein. Er staan 5 elektrische deelauto's die te gebruiken zijn voor zakelijke klanten en particulieren. Op het park kun je je fiets achterlaten of je eigen elektrische auto opladen aan één van de openbare laadpunten. Op het park staat een volledig cradle to cradle constructie met zonnepanelen die jaarlijks 75.000 km aan stroom opwekken.

Het doel is om de mobiliteit te verduurzamen en efficiënt gebruik te maken van voertuigen door deze te delen. De ambitie is om meerdere E-Mobility Parks op slimme locaties in Zeeland te realiseren.

Alle materialen voor het E-Mobility Park zijn in bruikleen. De studenten van het Scaldaeen school voor middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en volwasseneneducatie,  hebben het gebouwd.

Constructie
Er is een circulair ontwerp gemaakt met houten balkconstructies. Deze zijn volledig remontabel met klemverbindingen aan elkaar verbonden met stalen draadeinden en verbindingsplaten. In het hout is geen enkel gat geboord en er zijn geen schroefverbindingen toegepast, zodat de constructies bij hergebruik later nog volledig intact zijn. De houtconstructie is via draadeinden verankerd in prefab betonblokken op maaiveld. Deze vormen de fundering zonder palen en verzorgen stabiliteit.

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking aan de uiteindelijke winnaar zal plaatsvinden tijdens de nationale Dag van de Architectuur op 18 juni.

Beeldmateriaal: Ruben Oreel
Beeldmateriaal: Ruben Oreel
Beeldmateriaal: Ruben Oreel
Tekening Pieters Bouwtechniek | Fundering
Tekening Pieters Bouwtechniek | Principe verbinding balken


Terug naar het nieuwsoverzicht