Eerste isolatieplaat Strabrecht College gelegd

1 oktober 2019

Het Strabrecht College in Geldrop vierde maandag 30 september 2019 dat de eerste isolatieplaat voor de nieuwbouw werd gelegd. De officiële handeling werd uitgevoerd door directeur Yvonne Leenen en wethouder Rob van Otterdijk.

De locatie voor de nieuwbouw ligt direct naast het huidige gebouw op een steenworp afstand van de Strabrechtse heide in Geldrop. Een prachtige locatie omzoomd door bomen. Een van de kenmerkende elementen van het huidige gebouw, de patio’s, komen in het nieuwe gebouw terug. Zij brengen licht tot diep in het gebouw, geven mogelijkheid buiten les te geven.

Omdat het nieuwe college energieneutraal wordt en de nieuwste innovaties worden toegepast, zoals een koude- en warmtepomp, is het ook leerzaam om de bouw te volgen. Dat kan via strabrechtcollegeinprogress. nl. Een camera neemt continu de bouwwerkzaamheden op.

Het nieuwe gebouw moet gereed zijn op 1 juli 2020. Met deze nieuwe school bereidt Strabrecht College zich voor op de toekomst. Het betreft een nieuwbouw opgave van circa 8.000m2 BVO.Terug naar het nieuwsoverzicht