Eerste paal Car Rental Parking (CRP) 4, Schiphol

26 september 2023

Afgelopen week werd gevierd dat de eerste paal is geslagen in de realisatie van Car Rental Parking (CRP) 4 op Schiphol, de grootste autoverhuurlocatie in Nederland. Voormalige parkeerplaats P4 wordt omgevormd tot een moderne autoverhuurlocatie van 40.000 m².

Onder een zonnedak van 17.000 m² worden servicefaciliteiten geboden aan de vijf grootste autoverhuurbedrijven. De vijf bedrijven zijn gegroepeerd rond een centrale as, elk met een eigen adres en terrein, waar huurauto’s kunnen worden ingeleverd en klaargemaakt voor de volgende huurperiode. De vijf gebouwen bieden faciliteiten voor onderhoud, reparaties en reiniging van de voertuigen.

Duurzaamheid
Het dak vol zonnepanelen genereert energie vergelijkbaar met het jaarlijkse verbruik van ongeveer 1.000 huishoudens. De stalen constructie is ontworpen met het oog op demontage en circulariteit, en voor de kantoren en werkplaatsen zijn voornamelijk bio-based materialen gebruikt. 

Het Car Rental Service Center wordt de grootste faciliteit voor autoverhuur in Nederland, met ruimte voor circa 2.500 auto’s. De bouw wordt naar verwachting tegen het einde van 2024 afgerond.



Terug naar het nieuwsoverzicht