Fase 2A Science Campus Leiden opgeleverd

26 januari 2024

Fase 2A van Science Campus Leiden is op donderdag 25 januari opgeleverd. 

Op het Leiden Bio Science Park is door Universiteit Leiden  het Gorlaeus Gebouw gerealiseerd; een nieuw en duurzaam gebouw met onderzoek –en onderwijsfaciliteiten voor de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen​. Het nieuwe duurzame gebouw stimuleert academische samenwerking en kennisuitwisseling.

Het nieuwe gebouw, naar ontwerp van INBO en JHK Architecten waarbij Pieters Bouwtechniek de constructie heeft ontworpen en uitgewerkt, wordt in drie fasen gerealiseerd. De eerste fase van het nieuwe gebouw is in 2016 in gebruik genomen en beslaat 45.000 m². In de periode vanaf 2018 tot en met 2023 is fase 2A, met een oppervlakte van 30.000 m², gerealiseerd. Het gebouw wordt BREEAM gecertificeerd met ambitie BREEAM Excellent.

Fase 2A bestaat uit laboratoria (waarvan een deel trillingsarm), kantoor / werkruimte, zelfstudieplekken en onderwijsruimten (hoor- en werkcollege). In fase 2A zijn ook de gemeenschappelijke voorzieningen gerealiseerd: een bibliotheek, centrale hoofdentree en horeca. Ook zijn er twee grote atria. Ter plaatse van de hoofdentree bevindt zich een Voronoi gevel, gebaseerd op het wiskundig Voronoi-diagram (van wiskundige Georgy Voronoi), symbool voor de faculteit van Wiskunde en natuurwetenschappen.

 



Terug naar het nieuwsoverzicht