Galeries Modernes in Rotterdam bereikt hoogste punt

14 december 2021

Galeries Modernes in Rotterdam heeft het hoogste punt bereikt.

Het prominente pand aan de Hoogstraat wordt naar een ontwerp van KAAN Architecten verbouwd tot een hotel. Designhotelketen Motel One gaat een vestiging met 180 kamers openen in het Wederopbouwpand uit de jaren vijftig.

Galeries Modernes, dat oorspronkelijk is ontworpen door Van den Broek en Bakema, opende zijn deuren in 1956. Na de sluiting van het warenhuis vijftien jaar later heeft het gebouw plek geboden aan andere winkels en functies waaronder recent een Kruidvat en een sportschool. In de nieuwe situatie komen er ook winkels in het pand.

Het gebouw wordt niet naar diens oorspronkelijk ontwerp gerenoveerd, maar enkele belangrijke kenmerken worden in een hedendaags ontwerp vertaald. Zo krijgt het pand weer een transparante plint en wordt het volume voorzien van diepe uitsneden. Anderzijds maken de overwegend dichte geveldelen plaats voor afwisselend open en gesloten stroken.

Bovenop het gebouw wordt een extra (vijfde) verdieping gerealiseerd, met een paviljoen, terras en groendak - en uitzicht op de omgeving.

Met de transformatie wordt het vloeroppervlak vergroot van 5.500 naar 7.500 vierkante meter. Het gebouw wordt nog voorzien van een patio, die voor extra daglicht en groen zorgt. De oplevering van het project staat gepland voor het vierde kwartaal 2022.Terug naar het nieuwsoverzicht