Het Hyperion Lyceum in Amsterdam is geopend

10 juli 2018

Het nieuwe schoolgebouw van het Hyperion Lyceum is klaar. Woensdag 4 juli 2018 vond de feestelijke oplevering van het gebouw plaats. Na de start van de bouw in november 2016 mochten de leerlingen eindelijk de sleutels in ontvangst nemen. De opening werd feestelijk ondersteund door een brassband. 

Na de zomervakantie start het Hyperion Lyceum in het nieuwe gebouw met 850 leerlingen en alle medewerkers. Het ontwerp is afkomstig van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam die samen met leerlingen en docenten gekomen zijn tot een voorontwerp dat is goedgekeurd door het VovA-bestuur. De school wordt een ongrijpbaar gebouw dat blijvend prikkelt, stimuleert, inspireert en uitdaagt.

Er is een ondergrondse fietsparkeerkelder aangelegd. Het Lyceum heeft twee entrees. Eén ingang is gelegen aan de Badhuiskade en een tweede ingang is gelegen aan de Bercylaan. Het gebouw nodigt uit tot ontmoeten en verbinden. Kleinschaligheid, licht, veiligheid, transparantie, kleur en sfeer zijn de kernwaarden van het ontwerp. De nadruk ligt op binding, ontmoeting en het 'familiegevoel'. De centrale open ruimtes vormen het hart van de school, er zijn leerlabs als open leerruimtes en er zijn plekken waar de leerlingen elkaar kunnen treffen.

 

Beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht