Hubert Kuijpers spreker bij Youcon

7 februari 2019

Hubert Kuijpers, Constructeur van het jaar, was spreker bij de thema avond hout van Youcon. Construeren in hout wordt in Nederland steeds gebruikelijker. Dit wordt zichtbaar door de hoeveelheid bijzondere houtprojecten die afgelopen tijd opgeleverd- en in ontwikkeling zijn.

Youcon is de vereniging voor jonge constructeurs in Nederland. YouCon biedt jonge constructeurs de mogelijkheid om verder te kijken dan hun eigen bedrijfstak en op deze manier meer begrip te creëren voor elkaar. YouCon is er voor alle constructeurs: voor adviseurs, aannemers en toezichthouders, voor constructeurs in de utiliteitsbouw, infra, geotechniek en wetenschap; YouCon wil een positieve bijdrage leveren aan het imago van de constructeur en constructieve veiligheid.

Hubert is expert in hout en verteld hier graag over. Hij heeft een presentatie gegeven over het recent opgeleverde Hotel Jakarta. De voorliefde van Hubert voor houten constructies komt voort uit het feit dat bij gebruik van hout vele kwaliteiten samenkomen, zoals de prettige en natuurlijke uitstraling. Ook is hout een duurzaam materiaal in optima forma. Hout is een natuurlijk en organisch (CO2 bindend)  materiaal dat in ruime mate beschikbaar is, opnieuw kan worden aangeplant (FSC keurmerk) en dat na gebruik op vele manieren herbruikbaar is. Duurzaamheid en integraal ontwerpen spelen een centrale rol in zijn werkzaamheden als  constructief ontwerper.

 Terug naar het nieuwsoverzicht