KWIC genomineerd voor Nationale Houtbouwprijs

21 oktober 2021

Het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch is genomineerd voor De Nationale Houtbouwprijs, binnen de categorie zakelijke houtbouw.

De Nationale Houtbouwprijs
De Nationale Houtbouwprijs heeft als doel om het bouwen met hout in Nederland te stimuleren. Het is een initiatief van Het Houtblad, onafhankelijk vakblad voor het ontwerpen en construeren van houten gebouwen.
De Nationale Houtbouwprijs beloont projecten. Iedereen mag een houtbouwproject indienen. Een deskundige jury selecteert, nomineert en kent vier awards toe.

Er zijn de volgende 5 awards te winnen:

  • categorie: Zakelijke houtbouw
  • categorie: Particuliere houtbouw
  • categorie: Seriematige houtbouw
  • Overall juryprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens de jury
  • Publieksprijs: het beste houtbouwproject van Nederland volgens het aantal stemmen op de website.

Koning Willem I College
Met de nieuwbouw brengt het Koning Willem I College verschillende mbo-locaties samen op de Onderwijsboulevard. Uiteindelijk ontstaan daardoor twee grote campussen: een campus op de Onderwijsboulevard en een campus op de Vlijmenseweg. De absolute eyecatcher van het project is het nieuwe entreegebouw, dat voor het bestaande gebouw wordt gezet. Het plein aan de Onderwijsboulevard krijgt daardoor meer verbinding met de omgeving. Bijzonder is dat het vijf verdiepingen hoge entreegebouw een volledig houten draagconstructie heeft. Dat maakt het één van de eerste gebouwen in Nederland waarbij zo’n constructie op deze schaal wordt toegepast.

Pieters is constructie adviseur voor dit bijzondere houtproject

De Nationale Houtbouwprijzen worden uitgereikt tijdens De Houtdag op woensdag 24 november 2021.

Beeldmateriaal: Stijn Poelstra
Beeldmateriaal: Stijn Poelstra


Terug naar het nieuwsoverzicht