Laatste paal voor POST Rotterdam

27 september 2022

De laatste paal van POST Rotterdam ging onlangs de grond, het heiwerk is hiermee afgerond. De bouw gaat nu naar de volgende fase.

Het boorwerk zit er overigens nog niet helemaal op, deze week gaan de palen van de kraanpoer nog de grond in.

POST Rotterdam
POST  Rotterdam, het voormalige hoofdpostkantoor van Rotterdam, is een rijksmonument en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het is gelegen aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. Het monument gaat plaats bieden aan een hotel en in de voormalige binnenplaats wordt een nieuwe appartemententoren gerealiseerd. Deze appartemententoren wordt 150 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst. 

Constructie
De constructie van de toren is spectaculair. De tafelconstructie heeft kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter en een tafelblad van 3,5 meter dik beton. De daarboven liggende toren heeft een betonnen kern, enkele dwarswanden en verder een kolommenstructuur tot aan de 43e verdieping. Buiten de betonnen hoofddraagconstructie worden bouwkundige constructies voor balkons en een tweede buitengevel gemaakt. Onder de toren wordt tussen de machtige poerconstructies een parkeerkelder gemaakt met een semi automatisch parkeersysteem.

De ontwikkelaar van het project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

Webcambeeld: FRP Productions
Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie


Terug naar het nieuwsoverzicht