Lieven genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2020

23 oktober 2020

Het project Lieven is genomineerd voor Zuiderkerkprijs 2020. Amsterdam reikt al 23 jaar op rij een prijs uit aan de architect en opdrachtgever van het beste woningbouwproject. De jury van de Zuiderkerkprijs wordt gevormd door een jaarlijks wisselend team van 3 deskundigen op het gebied van architectuur en stedelijke ontwikkeling.

In Lieven wonen allemaal verschillende woonstarters: internationale studenten, studenten, werkzoekenden, werkenden, kunstenaars en kwetsbare jongeren die onder begeleiding hun eerste stappen zetten op de woningmarkt. In de gemeenschappelijke ruimte is een plek om samen activiteiten te organiseren, samen met buurtbewoners.

Lieven is een plek waar de buurt kan samenkomen en waar volop ruimte is voor verschillende activiteiten, bedacht door bewoners én buurtbewoners.  Ongeveer 1200 woonstarters van 18 t/m 27 jaar huren straks een woonruimte in Lieven. Bewoners zorgen samen met hun buren, voor hun eigen woonplek en omgeving. Buren leren elkaar kennen en helpen elkaar vooruit in Amsterdam.

Energie
Lieven is zo energiezuinig mogelijk gemaakt. Door gebruik te maken van zonnepanelen, een duurzaam energiesysteem en te zorgen dat regenwater direct bij grondwater terecht komt, is het project heel milieuvriendelijk. In totaal worden 1700 zonnepanelen geplaatst. De energie die deze opleveren wordt direct aan bewoners geleverd of aan het duurzame energiesysteem.

Pieters is constructeur van dit duurzame en verbindende project.

Beeldmateriaal: Luuk Kramer
Beeldmateriaal: Luuk Kramer
Beeldmateriaal: Luuk Kramer


Terug naar het nieuwsoverzicht