Het Oceaanhuis kleurt blauw

20 juni 2019

Er wordt op dit moment hard gebouwd aan het Oceaanhuis in Rotterdam. Het gebouw staat ondertussen geheel in de steigers en is geheel gehuld in blauw. Op het dak verschijnen de contouren van de nieuwe woningen, opgebouwd uit een lichte staalconstructie. Mei architecten te Rotterdam is de architect van deze transformatie.

Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd voor de firma Stokvis & Zn., bekend van de productie van industriële producten en bromfietsen (Zundapp en Puch). Het was  een ‘modern zakenpaleis’,  met noviteiten als autopassages door het gebouw, een overdekte binnenplaats en een kantine met dakterras. Het gebouw is in de oorlog gebombardeerd en daarna opnieuw opgebouwd. In 1973 verhuisde de firma Stokvis en sindsdien is het gebouw door een veelheid aan instellingen en bedrijven in gebruik, zoals de Hogeschool, Politie en de Gemeente Rotterdam.

Transformatie
In totaal worden er 184 nieuwe woningen gerealiseerd, waaronder monumentale loftwoningen en 22 nieuwbouwappartementen bovenop het reeds bestaande gebouw. Het grootste gedeelte van de appartementen komt op de onderste drie bouwlagen van het Oceaanhuis. De appartementen variëren in oppervlakte tussen de 45 m² en 150 m². Parkeerruimte voor de nieuwe bewoners is te vinden in de parkeerkelder onder het pand.

Amber Heij maakte in opdracht van Mei architects and planners onderstaande video van het project. 

 

Screenshot uit video door Amber Heij i.o.v. Mei architects and planners


Terug naar het nieuwsoverzicht