Ontwerpteam Expeditie in Poeldijk is bekend

31 januari 2023

Op 25 januari heeft Stichting Lucas Onderwijs de ontwerpopdracht verstrekt aan Paul de Ruiter Architects en Pieters Bouwtechniek. In Poeldijk slaan ISW Irenestraat (onderdeel van Lucas Onderwijs), WSKO De Nieuwe Weg en Kinderopvang Simba de handen ineen om tot een gezamenlijke nieuwbouw te komen, de Expeditie. In de Expeditie komt daarmee één school voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, inclusief een tienercollege.

Dat kinderen vanaf de kinderopvang tot en met hun middelbare schooltijd in een doorlopende leerlijn kunnen ontwikkelen is leidend in dit nieuwe gebouw. De keuze van het ontwerpteam is onder andere gebaseerd op hun visie, samenstelling en ervaring.

Met de keuze van het ontwerpteam start de fase van ontwerp van het gebouw. Aan de hand van input van de betrokken organisaties en input uit de omgeving start het ontwerpteam direct met een schetsontwerp. Het streven is dat rond de zomervakantie ideeën tot leven zijn gekomen en een voorlopig ontwerp kan worden gepresenteerd.

Over de Expeditie
De Expeditie is een concept voor onderwijs en opvang in één gebouw waar kinderen in een soepele doorlopende ontwikkelings- en leerlijn werken. Dit proces is gestart vanuit de kernwaarden durven dromen, verbondenheid en vertrouwen. Kinderen worden door meer maatwerk beter uitgedaagd op het pad en naar hun eindbestemming en gestimuleerd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bij de Expeditie word je gekend en (h)erkend en mag je zijn en worden wie je bent. Wij gaan op zoek naar verbinding met onszelf, de ander en de wereld om ons heen. Met lef en liefde.

Michel Heerkens fotografie


Terug naar het nieuwsoverzicht