Ontwikkelingen op het Cruquius eiland

27 juni 2019

Het Cruquiusgebied transformeert de komende jaren van een industriegebied naar een werk- en woongebied. Dit gebied biedt veel mogelijkheden voor de ontwikkeling van Amsterdam omdat het binnen de Ring A10 ligt, dus dicht bij stedelijke voorzieningen.

De vernieuwing van het Cruquiusgebied verloopt anders dan in andere gebieden in Amsterdam. De gemeente maakt voor dit gebied geen stedenbouwkundig plan. In plaats daarvan geeft ze initiatiefnemers de gelegenheid om hun eigen kennis, kunde en creativiteit te gebruiken om projecten uit te voeren die passen bij de gewenste ontwikkeling van dit gebied. Dit betekent dat initiatiefnemers de ruimte krijgen, maar dat betekent tegelijkertijd ook deze een grotere verantwoordelijkheid dan gewoonlijk hebben ten opzichte van de buurt.

Er zijn verschillende projecten waar Pieters bij betrokken is. We werken onder andere mee aan het project Sigma en Kavel 1.3.

Sigma project
Aan de Nieuwevaartkade komen 6 royale eengezinswoningen met geweldig dakterras op het zuiden. Hiervandaan kijk je schitterend uit over het water. Altijd vrij. Ongetwijfeld een bijzondere plek hier in Amsterdam!

Begin juni is voor dit project de eerste paal geslagen, de bouw is dus in volle gang.

Kavel 1.3
Cruquius 1.3 bestaat uit vier imposante L-vormige gebouwen. In drie van deze gebouwen komen koopwoningen (gebouw 1.3 E, F en G) en in het vierde gebouw vrije sector huurwoningen (gebouw 1.3H). Op de begane grond is, naast de stadswoningen, plek voor bedrijfsruimten voor creatieve bedrijven.

Begin juni is voor dit project de -2 vloer gestort, kortom de projecten in het Cruquiusgebied zijn volop in ontwikkeling.

 Terug naar het nieuwsoverzicht