Pieters Masterclass voor Masterstudenten

22 oktober 2020

Afgelopen donderdag 15 oktober 2020 heeft Pieters een online Masterclass georganiseerd voor Master studenten. Gezien de huidige omstandigheden met Covid-19 konden we helaas geen masterclass organiseren op locatie. Daarom hebben we deze editie online georganiseerd. Maar dit heeft de ervaring niet minder gemaakt.

De studenten hadden vooraf aan de Masterclass een box thuisgestuurd gekregen met leuke gadgets en alle input voor de Masterclass. Deze box was aangevuld met een bon van de Albert Heijn, dus de studenten hoefden tijdens de Masterclass niet op een houtje te bijten.

De studenten zijn aan de slag gegaan met het onderwerp Hout. Aangezien Pieters ervaren is als hout constructeur hebben we de Masterclass volledig aan hout gewijd. De studenten zijn aan de slag gegaan met het te bouwen project SAWA te Rotterdam.

Bijzonder aan deze 50 m hoge toren (SAWA) is dat de hoofddraagconstructie zoveel mogelijk in hout wordt ontworpen. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waar het groen wordt geïntegreerd in balkons, terrassen en dek, waarmee de biodiversiteit van de wijk wordt vergroot.

De studenten hebben digitaal in groepen heel goed gewerkt. En samen kwamen ze tot mooie constructieve ontwerpen. Het was voor zowel de Pieters mensen als voor de enthousiaste studenten leuk elkaar te ontmoeten en met ze samen te werken. Het is mooi om te zien dat de studenten heel erg geïnteresseerd zijn in het gebruik van hout als bouwmateriaal.

Het was voor iedereen een leuke en leerzame dag!

De winnaars hebben een Bol.com bon gewonnen en een boek over hout.Terug naar het nieuwsoverzicht