Pieters onderdeel van ontwerpteam Onderwijscentrum Binnenstad Universiteit Utrecht

16 augustus 2023

In hartje Utrecht verrijst straks het nieuwe Onderwijscentrum Binnenstad. De panden Achter de Dom 20, 22-24 en Achter Sint Pieter 25 en 27 vormen in de toekomst samen het Onderwijscentrum Binnenstad. Bij de realisatie worden de vier universiteitsgebouwen samengevoegd om één nieuw onderwijsgebouw te realiseren.

De rijksmonumentale gebouwen worden grootschalig verbouwd en gerenoveerd. Achter Sint Pieter 25 wordt gesloopt om daar een nieuw gebouw te kunnen neerzetten.

Het Onderwijscentrum Binnenstad legt de verbinding tussen de verschillende gebouwen in het Transcluster en brengt meer kwalitatieve onderwijsruimten op een centrale plek in de binnenstad. In het complex komen naast werkgroepruimten, projectruimten en plekken voor zelfstudie ook plekken voor ontmoeting en samenwerken. Het Onderwijscentrum wordt een uitnodigende plek voor ontmoeting, verblijf en kennisuitwisseling, waarin onderwijs en onderzoek worden verweven en waar wordt samengewerkt over de grenzen heen.

Met haar visie overtuigde het integrale ontwerpteam onder leiding van DP6 architectuurstudio de beoordelingscommissie in de EU-aanbesteding: “Een aanpak vanuit een heldere en aansprekende visie, waarin verleden, heden en toekomst aan elkaar worden verbonden en zichtbaar worden gemaakt. In de visie van DP6 nemen duurzaamheid en circulariteit een duidelijke en aansprekende positie in.”, aldus de commissie.

Het ontwerpteam bestaat naast Pieters uit DP6 architectuurstudio, Galjema, LBP|Sight, Bureau Vlaardingerbroek en HI-Plus.Terug naar het nieuwsoverzicht