Tuin van Noord genomineerd voor de R.A.P.

3 mei 2021

Pieters project Tuin van Noord is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs.

De Rotterdam Architectuurprijs
De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe gebouwen van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. 

Tuin van Noord
Het monumentale gevangeniscomplex De Noordsingel in het Oude Noorden van Rotterdam is van een gesloten omgeving veranderd in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen. Het ontwerp is van WDJ Architecten en landschapsarchitect Quadrat.

De Tuin van Noord is een uniek project. Met behoud van alle cultuurhistorische waarde is hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd. De meeste gebouwdelen zijn blijven bestaan en kregen een nieuwe bestemming. Denk aan koopwoningen, horeca, woonwerkeenheden, kantoorruimtes en tal van andere maatschappelijke functies.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen die de architectuur van Rotterdam een warm hart toedraagt, stemmen voor de RAP publieksprijs. Via deze link kan worden gestemd op de Tuin van Noord.

Uit de 49 inzendingen selecteerde de jury tien bouwwerken die de kwaliteit van architectuur in Rotterdam in haar volle breedte laten zien. Ze komen niet alleen in aanmerking voor de juryprijs van 2021 maar ook voor de publieksprijs.

Uitreiking
De feestelijke uitreiking van de Rotterdam Architectuur vakjuryprijs en publieksprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand op woensdag 16 juni 2021.

 

 

Tuin van Noord | Beeldmateriaal: (c) Frank Hanswijk


Terug naar het nieuwsoverzicht